Wątek
:
Przepisy kulinarne
Wyświetl Pojedyńczy Post
#
11
08-12-2006, 10:42
Marylka
Stały bywalec
Zarejestrowany: Oct 2006
Miasto: mazowsze
Posty: 1 151
Mój profil
rybka pieczona
Jolito, myślę, że smakowałaby Ci rybka którą często sobie robię na obiad:Aluminiową folię smaruję oliwą z oliwek, na to kładę cebulę pokrojoną w plasterki, na cebulę kładę kawałki ryby(może być każdy rodzaj, ja najlepiej lubię dorsza) wcześniej rozmrożone i natarte lekko solą. Trę na tarce o grubych oczkach marchewkę i pół selera, dodaję do tego kilka (3 - 4) pokrojonych liści kapusty pekińskiej.Rybę obficie posypuję ziołami prowansalskimi i okrywam rozdrobnionymi warzywami.Mam taki maleńki piecyczek elektryczny więc całe to jedzonko zawinięte w folię do niego wstawiam na jakieś 45 minut. Bardzo zdrowe i niskokaloryczne.Kto chce może położyć masełka i jeść np. z ryżem. Ja jem samo tylko z surówką np. z pekinki i pomidora. Ale się rozpisałam...Pozdrawiam serdecznie.
Marylka
Zobacz publiczny profil
Wyślij prywatną wiadomość (PM) do użytkownika Marylka
Wyślij email do Marylka
Znajdź wszystkie posty, których autorem jest Marylka